Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag 2019: Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt hangt af van de hoogte van jouw/jullie inkomen en het aantal kinderen. Per kind kun je voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Dit hangt af van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. Ook geldt er een maximumuurtarief.

Maximum aantal uren kinderopvang: Voor het aantal uren per kind per maand waarvoor je kinderopvangtoeslag kunt krijgen geldt een maximum.
Bereken het maximaal aantal uren op de website van de Belastingdienst.

Maximumuurprijs kinderopvang: Per 1 januari 2019 is de maximumuurprijs voor de gastouderopvang door de overheid vastgesteld op € 6,15. Het tarief van Gastouder Hasselt ligt met € 5,75 onder deze maximumuurprijs en over dit goedkopere uurtarief ontvang je kinderopvangtoeslag.

Hoogte kinderopvangtoeslag: De overheid betaalt een percentage van de kosten van kinderopvang. De hoogte van deze tegemoetkoming (kinderopvangtoeslag) hangt af van jouw/jullie inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe hoger de tegemoetkoming. Maak op de website van de Belastingdienst een proefberekening kinderopvangtoeslag als je wilt weten hoeveel kinderopvangtoeslag je ongeveer per maand kunt krijgen.